söndag 21 november 2010

På beloppet, tack!

Jag o Safira har just varit ute på kvällsrundan och hämtat in gammal post från lådan. Där i fann jag bl.a. reklam från Siba. I det 16 sidor långa reklambladet står ALLA priser i månadsavgifter i deras avbetalningsplan. Stort och med röda siffror såklart. Vill man veta vad grejjen kostar att köpa kontant i butik får man läsa det finstilta. Har man inte råd att köpa den där häftiga datorn/tv:n/kaffebryggaren eller tv spelet så kanske man oxå ska vänta!!! Spara mågra månader o sen köpa, då finns det ändå redan häftigare saker på marknaden och man behöver inte betala för en sak som kanske redan gått sönder flera månader efter... Alla dessa små avbetalningsgrejjer och sms lån hit o dit. Inte konstigt att den ena är värre än den andra i Lyxfällan på tv.... Hus och vissa bilar kan vara okej att inte betala kontant utan t.o.m. ta hjälp av banken. Annars är det bara att börja spara!

Själv fick jag precis mail från Svenska Spel. Jag hade vunnit på lotto. Jippie! 129 kronor rikare. Alltid något, räcker ju nästan till maten ombord på flyget ;)

Imorgon ska vi åka till Siris farmar Leif m. familj i Västerås på söndagsmiddag. Vi ses ju inte allt för ofta så det ska bli trevligt! Hoppas väglaget ordnar upp sig lite eller att vi iaf. slipper köra i snöblandat regn.

Inga kommentarer: