söndag 28 november 2010

1:a Advent

 Vi började dagen lugnt med sovmorgon och lång adventfrukost. Och avslutade dagen med adventfika med föräldragruppen i Hpvsta och sedan hem till Li o amos o firade att Li gått o blivit hela 25 år. Mycket lek med massa barn idag alltså. Siri var så trött på hemvägen att hon slocknade i bilen utan att vi märkte det (INTE vanligt!) Men efter lite sen adventsmiddag (läs pizza) och en portion gröt så somnade hon fint om, i sängen.


Vad mysigt det är med advent när snön ligger tjock ute, saffransbrödet är bakat och julstjärnorna sprider sitt mysiga ljus i fönstrena. Hur stressigt den är är i december så är det ett jullugn över hemmet.

Här är lite av adventpiffet hemma hos oss:

 Krukorna har inte bytts ut utan bara sått fina röda siden band omkring sig och det svarta sisalet har bytts ut mot ltie rött. (Så snart jag kommer till blommaffären ska även blommorna bytas ut mot julstjärnor)

En julkon? Fyndade den på loppis för två veckor sedan. Tyvärr fungerade inte belysningen i den så det var kanske itne ett fynd, men med en spot i den så blev den fin ändå! Dagen till ära fick den låna julgranens spira.

Julfönster.


Nya värmeljuslyktor. Fyndade på GeKås för 7kr/st!

Inga kommentarer: