måndag 14 februari 2011

Kvinnerstatorpsnytt Nr. 9 (?)

Mamma kom till oss igår och har varit här hela dagen idag. Hon skulle med ett tåg till Sthlm kl 18 så skjutsade in henne i god tid. Hon hade kollat trafikverket.se hela dagen för att försäkra sig om att det inte var några förseningar i tågtrafiken. Och det flöt på bra. Väl inne på stationen fick hon reda på att hennes tåg hade krockat med en älg o lokföraren skulle försöka fixa till sitt lok... Tiderna för avgång blev framflyttade hela tiden. Hon kunde inte lämna stationen utan behövde få den lilla infon som gavs. När jag hade handlat på Ekershallen o köpt med mat hem till familjen så såg jag tågen stå på rälsen i början av vår by. Helt nedsläckt och svart. Trots att det tydligen var 125 passagerare ombord. Det skulle in till Örebro och vända tillbaka till Sthlm.

Tiden gick och tillslut fick hon hoppa ombord på ett annat tåg som skulle till huvudstaden. Inte heller det kunde ju komma fram eftersom det första älgtåget stod o blockerade spåret här. De rullade sakta till Hovsta och sedan fick de klartecken att få åka via Frövi, Fellingsbro o vidare. Flera timmar sen men hon borde anlända till sitt hotellrum i skrivande stund.

Vi var nytt ute med hunden (skyller vi på när vi vill glo) och tågen stod kvar än(!) och blockerar hela mälarbanan.  Det stod en moppe uppe vid vägen (i busshållplatsen) och så kom det en vuxen människa springandes med hjälmen på sig o kameran runt halsen. från tåget och till moppen. En reporter? Safira som skällde på moppen o tyckte den inte borde stå där o skrämmas blev väl chockad när det kom en hjälm-människa springandes så hon bara glodde, på bakbenen för bästa utsikt. Skällde inget. Ovanligt när det är skummerier på G!

Imorrn blir det till att leta älgdelar till middag!

http://na.se/nyheter/orebro/1.1102892-tag-skadat-efter-algkrock

Inga kommentarer: