lördag 29 januari 2011

Kattmässa

Jo, visst åkte vi på kattmässa. Gick ett varv och tittade på alla katter i sina burar. Vissa burar var ju utsmyckade mer än andra. Rent ut sagt flådiga. De flesta hade en påkostad och fluffig säng i ett hörn av sin bur och katttoan i det andra hörnet. De flesta katter låg o sov i sin kattoa  =)  L sa att de var ute igår och behövde sova nära toan... Siri nickade förstående ;)  Vissa hade t.o.m. ett litet skynke för toan där det så prydligt var broderat "TOA". Haha, vilka människor som var där!! =)  (Vissa)

Det var strängt förbjudet att klappa katterna för de kunde bli sjuka... Men Siri hade turen att få klappa ett helt gäng ändå (jag med :))  Precis när S skulle börja storgråta för hon inte fick stå i vagnen så såg en snäll människa det o stannade till med sin bjässe till katt (norsk skogskatt?) Siri blev tyst som musen och fick klappa på den gigantiska katten så länge hon behagade. Katten tyckte det var lika festligt den. L överlevde med sina piller, men det yrde katthår även i bilen efteråt, så vi får väl se hur mycket han nyser vid nästa bilresa...

Så fick vi klappa på en sphynxkatt. (Nakenkatt= mittenkatten på bilden) den var lika varm som Safiras mage och minst lika mjuk. En sådan katt har jag varit inne på att skaffa en gång i tiden. Mycket för att de är allergivänliga men oxå för de ser häftiga ut. Nuförtiden skulle jag aldrig vilja ha en katt. Orsakerna är många. Hund är bättre ;)

Innan solen gått ner på eftermiddagen gick vi en vända, hela familjen. Kotten i magen tyckte det nog var minst lika varmt o gott som Siri som var ordentligt inpackad i diverse kläder. När vi passerade hästarna vinkade hon o tjoade hej vilt. L gick upp i skogen o slulle kolla på alla blodpölar, men de var täckta med snö och halm idag.

Nu blir det kaffe o glass o om jag har tur går L med på att se "I rymden finns inga känslor"

Inga kommentarer: