söndag 16 januari 2011

Gran Canaria

Vilken underbar vecka vi haft!! Jag trodde inte det skulle bli så mycket vila o avkoppling som det faktiskt varit! Helt perfekt! Tack vare det stora terassen med guldläge och att Siri sovit precis som vanligt har vi ju haft våra timmar för oss själva både mitt på dan och efter 20.00. Inget uteliv för oss alltså, men det är inget vi saknat heller. Vi har tagit lugna kvällar på terassen med snacks och spel.

Lägenheten var hur bra som helst. Helt klart över förväntningarna. Förutom två lekplatser med gummiplattor på marken och rutchkanor i olika längder så hade de ett madrassrum fullt med madrassiga leksaker och så barnpoolen. Kunde ju inte bli bättre. Siri tjöt av skratt när hon lekte loss i det mjuka rummet :)

det enda jobbiga på hela resan var just flygningen. Normalt kan man ju slappna av och bli omhändertagen av trevlig personal. Slumra lite och kolla på filmerna de sänder. Men en 1,5 åring i knät gäller det att aktivera och underhålla hela tiden! Vi hade massvis med nya och gamla leksaker vi slagit in i små blommiga paket. Några till ditresan och några till hemresan. Varje gång hon blev enormt uttråkad funkade det fin fint att ta fram ett litet uppiggande paket :) På hemresan var planet fullsatt förutom 4 stolar brevid oss. När folk började inse vad som höll på att hända kneps platserna som smör i solsken. Jag hade såklart uppmärksammat platserna med trott det var för bra för att vara sant. Så var det inte! Vi knep oxå en plats o Siri fick därmed en EGEN stol att klättra, hoppa, dansa, bajsa, vinka, fnittra, hojta, leka och sova i... jämfört med ditresan då vi fick bolla med henne i våra knän var detta som att flyga 1:a klass! Beställde in en hotdog till henne precis innan vi skulle få in vår lunch och hon smällde i sig den o somnade (!!!!) liggandes på rygg i sitt säte med huvudet i L´s knä o fötterna på mig. Detta gjorde att vi i lugn o ro kunde njuta av vår lunch i vår egen takt. OCH dricka kaffe o äta kaka efteråt utan att behöva vakna de små fingrarna som på ditresan nådde våra matbrickar lika bra som vår grannes.... Som tur var hällde hon "bara" ut hans is en gång. Han reste själv med flera hyffsat små barn och var väldigt förstående. Siri fick leka med hans ipad, mobil o hörlurar. Väldigt kul, tyckte Siri!

Men nog om den varma flygresan och tillbaka till det varma spanien :) Vi provade varenda stand inom en mil tror jag o Siri lekte lugnt vid strandkanten. Grävde o plockade med sina leksaker. Det var bara att sitta med henne o njuta av havet, solen o lugnet bland resten av turisterna.

Förlovningen hade vi planerat sen några veckor innan vi åkte. Då det skulle graveras in datum i ringarna valde vi 110111 för de många ettornas skull? Lätt att komma ihåg  ;) När väl den dagen kom så visste L att jag knappt kunde vänta med att få ta på mig ringen så han gick ner på knä till frukost. Hihi =) Nu sitter den där o jag tänker aldrig ta av mig den ;) Vad gäller förlovningsdagen så blev nästan inget som vi tänkt oss, men det spelar ingen roll då hela resan blir ett fint förlovningsminne. Eftersom vi väntat i 10 år med detta så gör vi ingen stor sak av det. Såklart blir det bröllop (i sommar nångång) men ingen av oss vill ha något stort kyrkbröllop utan det blir litet o lagom. Vi vet båda hur vi vill ha det och det är tur att det är ungefär likadant så vi inte behöver kompromissa enmassa.

Sista dagen när vi badade sista gången i havet o bara skulle handla lite sovernirer o slänga i oss lite mat blev helt klart den bästa dagen! Inga förväntningar. Vi hade bara tänkt bada, sola, köpa med lite saker hem o slänga i oss lite mat. Allt blev perfekt och restaurangen vi valde på kvällen var verkligen toppen! Den snälla kyparen gick iväg o köpte en dock till Siri som hon lekte med och pussade på tills maten kom in. Vi fick båda jättegod mat och väldig trevlig personal under hela middagen. De spexade hela tiden för Siri o busade med henne såfort de gick förbi vårt bord. När vi ätit upp fick Siri massa gratis glass o grädde med spännande tomtebloss i och jag åt den godaste glassen jag någonsin ätit. Helt underbar kväll som slutade med ett kvällsbad på hotellet innan vi slocknade en efter en för att gå upp kl 4.... Då var såklart allt redan packat o det var bara att checka ut o åka till flygplatsen.

Under den här veckan har Siri nästan fördubblat sina tänder i munnen. Hon har nu 4 hörntänder och hon har haft lite ont i munnen. Inte velat äta ordentligt och skrikit lite på nätterna. Så det har blivit billiga restaurangbesök då hon nöjt sig med att äta lite från vår mat (knappt det ens). Att sova i samma rum som henne har oxå gått väldiggt bra. Det trodde jag aldrig! Hon har somnat som en stock o inte vaknat förren det varit morgon. Skrikit några gånger på nätterna men inte så vi behövt gå upp extra. Som att hon skrikigt i sömnen/drömmen.

Nu har bilderna laddads upp på ansiktsboken. Det blir lösningen på mitt bildproblem den här gången! Har försökt skriva lite bildtexter så ni hänger med. Varsågoda!
 http://www.facebook.com/album.php?aid=327463&id=653575659&l=d53aa23fb9

Inga kommentarer: