torsdag 20 januari 2011

Bara dagis som gäller här hemma!

Dagarna går så snabbt och snart är det helg igen. Då har vi varit i gråa Sverige i en vecka redan.

När skolorna och dagis drog igång igen efter sommaren så invaderades facebook med statusar om hur söta och duktiga allas barn var som gick på dagis. Nu är vi här själva :) Behöver inte skriva att hon är det sötaste hela tiden för det vet Hon och det räcker för mig. Men eftersom det här är min blogg om mitt liv så ska ni allt få läsa om hur det går på dagis =)  Det känns som det är det ända vi gör på dagarna nu.... Idag har vi iof. gått till hästarna och klappat varenda en. Hon är inte blyg, går rakt fram till hästen vinkar och sträcker fram handen för att klappa. Vissa bli klappade medan vissa är lite försiktigare och vill titta på oss en stund innan det får klappas. Safira är inte blyg heller. Går under stängslet och rakt in i hagen. Hästarna tittar på henne med stora ögon och böjer sig ner för att kolla in och lukta på den lilla vita som inkräktar. Ibland tittar Safira upp från backen där hon går o nosar o hoppar till för det står en dinosarie 4 cm ifrån henne, men ibland luktar det godare än vad dinosarien är stor. Frusen hästskit är tydligen en delikatess! Hon är snabb när hon fått nos på en goding o då går det inte att få ur den ur munnen, lill grisen....

Igår var det 3:e dagen på dagis och jag o en annan mamma som håller på o skolar in fick gå upp en våning o fika o fylla i uppgifter om våra barn. Vi hade det så trevligt där uppe så den timmen bara svischade förbi! När personalen kom upp o hämtade oss hade vi knappt fyllt i pappret vi hade fått. Siri ser hem till den nya dagiskompisen från hennes sovrum, kanske kan de signalera hemliga meddelanden på kvällarna när de egentligen ska sova. Vi  får se!

Idag ska safira få följa med. Siri får gå till dagis och vi får gå en härlig långpromenad i solen som lyser in igenom fönstren nu.

Inga kommentarer: