onsdag 14 september 2011

Penicillin

Siri har varit hos farbror doktorn idag för fösta gången. Farbror doktorn var en kvinna så, tant doktorn kanske? ;) Hennes böjveckseksem blev lite rödare i förrgår o igår hade de växt och var väldigt ilskna. Vi var på BVC med Allan på 5 månaderskontroll o passade på att visa utslagen. Hon trodde de var inflamerade och vi fick en läkartid idag. Stafylokocker. Penecillin i 11 dagar och stanna hemma från dagis i 2 dagar. Hon var duktig o fick bamseklistermärke innan vi for in till apoteket o köpte medicin. Hon älskar medicin för den ända hon har ätit (hostmedicin) har varit choklad o körsbärssmak på =)

Detta skulle vara lite beskt så hon fick en sked sylt direkt efteråt o tyckte det var gott! 3 gånger om dagen i nästan 2 veckor ska vi äta sylt nu :)

Det ser himla läskigt ut i knävecket. Som en stor brännskada. Från morgon till kväll så var det dubbelt så stort. När man baddar eller smörjer så sprutar tårarna och hon haltar hela tiden när hon går. Sätter hon sig på toan så håller hon själv upp benet så det inte ska nudda ringen o göra ont. Stackars lilla pluttan.

Ikväll ska vi på vårt första föräldramöte. Det blir spännande!

Inga kommentarer: