söndag 4 september 2011

Loppis, dagens utflykt och Siris snackande

Nästan allt som handlas på loppis är till barnen. Idag blev det (som vanligt) massa barnböcker. "Max Balja" (Max är Siris favoriter), "Jag kan köra alla bilar" (vem kan inte det ;) ), "SIFFER boken" (hon är superduktig på färger o siffror nu, o vi traglar vidare :) ), "Ellis får ett syskon", "Rödluvan och vargen" (jättefina o verkliga bilder, nästan så jag blir rädd för vargen själv!) och "Ett julaftonsäventyr" för framtida bruk.... Den är från 1988 och har lagom mycket text och fantastiska bilder!!  Så köpte vi några spel oxå, Siri har suttit o byggt ihop gubbar med sitt nya "Mix match" eller vad det hette. 

Efter att vi spanat in skördetröskan som åkte fram o tillbaka på åkern mitt emot oss och ätit lunch så slocknade jag o Siri på hennes rum o Larsa o Allan nere. Vi sov nästan 3 timmar allihopa. Gud så skönt det var! Sen gick vi ut i skogen o hade picknick vid kalket. Underbart fint! Och så hände det något!" Jag frågade Siri om hon ville ha med saft och hon svarade "Ja, tack!" Tadaa! Tjatet går tillslut in :) När vi berömt henne för det så sa hon tack efter allt. "Kan du gå o hämta Safiras koppel?" Siri : "Jaaa, tack!"  Haha!

Vi är även husvakter denna vecka o åkte in till stan o köpte med kinamat till detta huset. Larsa dukade fram glas till alla (vi var ett par till) och när vi satt oss o skulle börja äta upptäckte Siri att hon inta hade fått något glas o sa "inte hämtat glas till mig!" och tittade stort runt omkring sig. 

Jag försöker lägga allt roligt hon säger på minnet för att skriva upp det i hennes bok men man glömmer ju så snabbt i vilken följd hon lägger orden och vilka ord hon väljer att använda, men det är såå kul när hon ska berätta o förklara o påpeka saker. 

I fredags träffade vi Axel o Bettan. Det pratas mycket om dom här hemma, och de sista dagarna har det speciellt varit Bettan som det har snackats om och med. Ja, Siri ringde Bettan från sin låtsatstelefon o förklarade ett o annat. Sen ringde tydligen Bettan till låtsatstelefonen o hade en hel del viktigheter att berätta. :D

Imorgon har vi två aktiviteter inplanerade en till förmiddagen o en till eftermiddagen. Öppna förskolan öppnar nämligen imorrn och vi ska dit! Har lånat lite saker därifrån till bröllopsbestyren som nu ska tillbaka. Ska bli kul o se om det är några nya där :)

Inga kommentarer: