söndag 18 september 2011

Bilder från helgen

Jag har lagt över alla bilder från mobilen till datorn nu. Imorgon skickar jag iväg den. Kommer bli svårt att klara sig utan denna lilla dator som alltid är med mig. Men min gamla mobil har ju funkat de senaste tre åren... så en vecka till sak ju inte vara några problem!

Här är några till bilder från dopet i lördags:



Vilka tårtor!  På de små blåa nallebjörnarna står det vad som är i tårtorna. Jag fastnade för den med chokladbotten och citronmousse (den rosa) . Mmmm!!



 Och så en bild från vår söndagsmorgon :) Vissa piggare än andra.

Idag har vi tagit bort en långsida på Siris spjälsäng. Det var ju tänkt att hon då skulle kunna gå upp själv på natten o kissa o förhoppningsvis bli blöjfri helt o hållet. Men nu får det vänta lite, för vi bestämde hastigt o lustigt att det var dags att sluta med napp istället. 

Skyller på att hon nu har en "vuxensäng" o vuxna sover inte med napp o trasa.... Många tårar var det där eftermiddagsluret brukar infinna sig. Det blev aldrig någon lur. Sen har vi burit, kört hem, burit o staplat ved. Och ändå tog det 1,5 timme innan hon tillslut somnade på kvällen. Utan napp. Utan trasa. Nu kör vi stenhårt på detta!  Sen kanske vi tar tag i de där blöjorna... :-/

Imorgon ska vi kika in på Axbergs öppna förskola. 

5 kommentarer:

Lidonia sa...

Härligt =)
Men kan ju komma med en liten inflikning om blöjfrihet... det är ingen idé ni försöker öva på det för det hanlar om ett hormon som ska börja produceras och det börjar någon gång mellan 3-6 år och det gör att kisset kristaliseras vilket gör att man inte bildar lite mycket urin under natten. Innan man börjar bilda det kommer det vara spring på nätterna och ev blöta lakan.... låt det ta den tid det tar.
*kram*
(ursäkta stavning...)

Linn sa...

Jag som inte har några barn än ska väl hålla tyst, men jag tror inte att en 2-åring vaknar och känner att hon är kissnödig... Man får isåfall gå upp & kissa henne 2 gånger per natt, annars får ni byta lakan & tvätta madrass varenda dag. :)

E-line sa...

Kanske går det inte att få en 2 åring blöjfri, kanske går det? Alla barn är ju olika och Siri verkar anpassa sig och lära sig snabbt när vi väl går in för något (eller så snabbas det bara upp o helt plötsligt kan/förstår hon de märkligaste saker).

Nu får det ju hur som helst vänta lite, men jag ska googla vidare i den där hormonfrågan. Aldrig hört något sådant men däremot om barn som är helt blöjfria långt innan sin 3-års dag. Men som sagt, alla är ju så olika!

Susanne sa...

När Alice var 2,5 tog vi bort BÅDE dag o nattbjöja. Funkar utmärkt! Hon vaknar ibland på natten o är uppe o kissar. Inte en enda kissolycka under nattetid hitills o då blir hon 3 i december...
Heja Siri!! Du är jätteduktig!! :-)

Lidonia sa...

Det var sköterskan på bvc som berättade för jerker när han var där med Sebbe på 4 års kontrollen. Hade aldrig hört talas om det tidigare heller...
Men som allt annat så brukar flickor vara lite tidigare än killar.