lördag 25 december 2010

Dan efter Dan

Vi har haft en fantastiskt mysig och glad jul. Vi samlades hemma hos oss halv två och samlade ihop all mat, för att sedan äta mycket och länge. Julgodis och efterätt slank ner och tomten var här och vipps! så var klockan redan kväll! Siri var på topphumör hela tiden. Vi la henne lite tidigare på förmiddagen så hon hann sova sina två timmar innan alla kom, då brukar det aldrig vara några bekymmer.  Men tomten var läskig. han blev bättre när han delade ut julklapparna, men aldrig riktigt bra....

Just nu satt vi precis och kollade igenom bilderna från igår på TV:n. Hon tyckte tomten fortfarande var väldigt intressant att se på. Och när pappa kommer i bild hojtar hon glatt!  Kollade även igenom bilder från när vi var o badade. Hon satt som ett ljus o tittade o berättade om bilderna. Hon pratar så mycket nu, hela långa meningar, flera i rad. Och när man svarar fortsätter hon bara. Man förstår inte så mycket av det hon säger, men ibland snappar man upp vad hon menar. Annars brukar hon peka, om det är något viktigt.

När vi kollat på en massa badbilder så reste hon sig, hoppade ner från soffan och gick ut i hallen. Jag trodde hon skulle titta bakom tv:n som Safira gör ibland.... Men så kom hon tillbaka o tog Larsas hand. Ledde honom in i badrummet o ända in till badkaret. Hon skulle bada! Hon var så badsugen att det blev ramaskri när vi förklarade att vi skulle äta lunch istället... Dags att ta fram maten. Bara att värma idag! Frestelse, köttbullar, gelé och lyxig sallad. Mina favoriter på julbordet finns oxå kvar; ägghalvor och räkomelett!

Inga kommentarer: