söndag 8 augusti 2010

(Svamp)Skogen

På förmiddagen gav vi oss ut i svampskogen, men nå vidare mycket svamp bodde det inte där. L & S slog sig ner på ett liggunderlag på en berghäll med lite utsikt. Där fanns både blåbär o hallon att mumsa på så dem medhavda matsäcken kom knappt till användning. Själv gick jag och letade efter guldet. Safira sprang som ett skott emellan våra positioner för att få ut mesta möjliga av godispåsarna vi hade med till henne.... Men det visste vi inte då..

Efter ett bra tag tröttnade på att bli lurad av de avfallna gula björklöven och skulle precis vända tillbaka när jag fick syn på två gula o fina kantareller. Wohoo! Och Larsa som säger att de bara finns svamp på Coop.... och att alla årets kantareller låg på Hötorget.  Efter fyndet får man såklart lite mer energi att leta vidare, men hittade bara en 20 liters dunk med bensin, en gammal burkkonserv och nånting som hade brunnit upp. Gick tillbaka o packade ihop familjen.

Innan vi lastade in oss i bilen gick vi över på andra sidan vägen o gluttade lite. Inget. Vi fick syn på en stig som ledde tillbaka till bilen och precis samtidigt ropade vi DÄR! Ja, där växte det hela två stolta kantareller till =) Nu känndes det ändå OK att fara hemåt. Är ju bara jag som äter svamp hemma så det räcker till en ministuvning på mackan, gott!

Men vi hittade ett litet gäng till innan vi åkte hem o lagade lunch.

Nu är de rensade och fina och blir utsökt till middagen ikväll !

Vi hade även med oss små djur hem. Fästingar.... Safira en o Larsa två. En som satt fast o en som kröp. Han blev så rädd när han såg dem att han viftade bort den ner till golvet. Han har aldrig haft nån förut. Sen tog han av sig alla kläder o skakade dem o upprepade vad äckligt han tyckte det var. Efter att ha tagit på kläderna igen fick han spel o tyckte det kröp överallt så av med dem igen :) Fortfarande muttrar han om vad äckliga de är fast han ligger o soffan med en filt över sig o ska vila lite.

Inga kommentarer: