onsdag 12 maj 2010

Grilla korv!

Händelserik dag idag! Och mer blir det!

Vi har varit på promenad på morgonen, då det fortfaraande var härligt väder. Väntat på sotaren. Tittat på denna svarta, (smutsiga) svarta man som stått o fejjat på taket. Kollade även in honom när han grävde i den stora svarta plåt grejjen här inne. Ja, den som står brevid den där korgen med massa trä i, som man kan lyfta ur o slänga på golvet ist. Då blir det så skräpigt o fint här hemma att vilken katt som helst vill in o rulla sig lite..

När den smutsiga filuren åkt sin väg åkte vi med. Det blev en snabbis till förskolan i Hovsta för att träffa några mammor (och barn) från föräldragruppen. Det blev lunch som vanligt och somna i bilen påväg hem som vanligt. Men ingen urplockning av litet barn hemma. Bara äta lunch för mamman o lite avkoppling innan vi skulle vidare på bvc träff som idag handlade om olyckor i hemmet. Det var mycket trevligt. Ingen av de åtta papporna kunde komma på den dumma tiden (Kl 13) så vi var bara en massa mammor barn och fika. Det var faktiskt intressant oxå! :)

Ännu en gång var det mest hem o vända. Men eftersom pappan inte kom ifån jobbet i tid fick vi vänta in honom lite o bli lite sena till grillningen i Skogstorp. Här har ni bilder från kvällen:
Ur en skräckfilm som håller på o spelas in.... :P




Vinkällaren

Trappa upp på grillkullen. Safira visar vägen.



Fixar iordning elden!


Grilldags! Starka, långa, tjocka, smala, barn och lammkorvar blev det!


Bärs.



Safira vaktade så ingen korv smet.







Tårta med massa färska bär! Underbart fluffig och god!

Morfar och Y är nyhemkomna från Irland och hade med sig både det ena och andra hem. (Såklart blev det överlass i resväskan o de fick betala extra....) Vi alla fick fina gåvor. Inte minst Safira och Siri! =)  Det hade även köpts med wiskey. Gammal o god tror jag det brukar heta? Tror en av dem var 16 år gammal....

Nu måste jag sova. Imorgon blir lång dag. Vi har hyrt in barnvakt hela dagen. Farmor kommer o hämtar den lilla imorgonbitti. Själva ska vi få lite ordning på vinden. Det ska bli en varm sidovind. Godnatt!

Inga kommentarer: