söndag 27 mars 2011

Läget idag

Trots bristen på nya fina vita möbler i sovrummet så börjar det ändå bli ganska hemtrevligt igen efter att ha fått agera förråd till diverse sågar, dammsugare och andra verktyg. Barnkammaren är näst intill klar. (iaf. i mina ögon) Det saknas lister och diverse kablar ska hängas upp på ett korrekt sätt. Ett lock till eldosan och en liten färgstrykning under skrivbordet så är det i perfekt skick för en liten krabat att flytta in i!

Läget är helt under kontroll. Allt damm och jox runtomkring projektet är bortstädat och fint o fräscht. Härligt! Tänk att vad man än sätter igång med så drar vi ut på det så lääänge vi bara kan?! ;) 

Innan Siri föddes skulle Allt vara inhandlat och vara på plats en månad innan beräknad ankomst. (blev skrajj för att hon kunde komma tidigare som vissa andra bebisar som tittade ut en månad innan...) Babyskyddet satt i bilen, rummet var i fint skick och den lilla sängen var färdigbäddad. Då var det bara o vänta. Meeen vad lång väntan blev! Nu har vi nog tagit en rejäl gnutta lättare på det hela. Vi vet vad det handlar om och har det mesta hemma ifall bebis skulle dyka upp. Babyskyddet har flyttat upp från källaren o in i köket o när som helst nu ska det även hitta sin plats i bilen...

Medans L skar till mattan så byggde jag ihop lillbrollans säng. Det är vår granne Olles gamla och han hade inte så mycket som satt tänderna emot kanten en ända gång tror jag. Prima skick! När Siri kom in o såg sängen sa hon: " OOH Va e de??!"  (som hon säger om det mesta nu..)
jag sa att det var en säng o frågade om hon visste vem som skulle sova i den. Väntade mig ett svar som "Iri" (Siri) Men Siri svarade: "ebi" (bebis)  Så ung o klok den där damen :) L frågade vart bebin var nu, och Siri pekade på magen, sin mage, men ändå. Kanske förstår hon vad som vänta skall? Men hon förstår nog iaf. inte hur detta kommer påverka hennes tid med mamma o pappa  :-S

 Pappa o Siri bäddar

Provgår nya mattan. Hon hade ställt om inställningarna i kameran...

Provbusar

Provkänner, med spökhunden..

Snart borde Siri vakna och vi ska ta på oss bästa gå bort kläderna. Hennes vän Amos har fyllt två år och har bjudit in till kalas idag! Efter lite sura miner under paketinslagningen kommer det nog bli en helkul eftermiddag med massa barn o bus!  

3 kommentarer:

Susanne sa...

Åh så mysigt att bädda till bebben!

Snart är han här... Coolt!


Ang Olles bitmärken: varför ska man bita i sängen när man kan sova i den!? Olle gillar att sova! :)

Ps. Kommer du att förbereda alla här när du drar iväg till BB?? Nyfiken! ;)

E-line sa...

Finns tid o ork kommer jag väl lägga ut lite info här. Speciellt när han kommit :)

Jo, det är bra att sova. Jag har sett lite mystiskt färgskav på Siris säng, men inga märken i trät. Men vem har itne bitit i ett riktigt saftigt furubord som barn??! Ett som det knastrar riktigt gott ur!

Anonym sa...

Hahaha!.. "Men vem har inte bitit i ett riktigt saftigt furubord som barn??! Ett som det knastrar riktigt gott ur!"
Kommer ihåg hur vårat mjuka furubord såg ut, sänder även en tanke till våningssängen som jag vill minnas att det vilades tänder emot då o då =)

//Stor-E