torsdag 20 november 2008

Örebrogalan


Igår fick jag följa med Li och hennes jobb på Örebrogalan. Vi möttes upp på Wobbler för en drink. Sen blev det taxi ända till Conventum arena (för att en tjej hade alldeles för stora skor, o kunde inte gå...) Väl där var röda mattan utrullad och på andra sidan stod en liten grupp ungdomar med ett stort plakat; "Rika barn leka bäst" De hade nog inte förstått att det var en gala för vanliga företag.


Där inne var det dukat för drygt 900 gäster. Det var en stor upplyst scen och flera jättelika bildskärmar. Det delades ut 11 priser under kvällen; Årets kulturpris, ungdomspris, miljöpris, exportpris, avhandling, idrottsledare, stjärnskott, bragd, örebroambassadör, överaskning och näringlivspris. Prispokalen bestod av en jättelik glasskulptur.

Under kvällen bjöds det på underhållning och musik. En förträfflig 3-rätters middag, goda viner och så skådade vi ett flertal kändisar. Bl.a. var carl-Jan där, han hade smakat av maten innan den serverades. Till varmrätten fick vi dricka hans egna rödvin. Anders Jacobsson var där och delade ut pris. Richard Göransson och Fredrik Ekblom gästade. Martin Stenmark sjöng. Och nån känd gammal fotbolls spelare som Li var helt extas över att se var där och delade ut pris. Hon ville fotografera sig själv med honom och ännu hellre få hans autograf. Hon fick inte ens en bild på honom, som var så skarp att det syndes att det var han.

Här ska ni få höra hur smaskigt vi fick äta;
Till förrätt serverades en färskostbakelse smaksatt med cheddar och fänkål, serverades på örtig sallad på hummer, salladslök samt löjromsemultion och grissini.

Varmrätten var en smördegsinbakad dubbelkryddad oxfilé med reduktion på portvin samt smörad lök- och zuccinisauté. Serverades med örtrostad potatis- och rotfruktskaka.

Desserten kom servitörerna in med på rad med tomteblossfontäner i. Ett riktigt fyrverkeri med så många på rad. Det var en vaniljkryddad glasskupol fylld med sorbet på hallon, mango och passionsfrukt. Det hela serverades med exotisk fruktkompott, vispad grädde och valnötskrisp.

Smaskigt va!

Inga kommentarer: