söndag 26 augusti 2012

Hösten ja...

Ja, nu är hösten här. När man accepterat att sommaren faktiskt är slut och hösten här så känns det ganska mysigt ändå. Ni vet hur det luktar förmultade löv i skogen och svamparna står tätt intill varandra. Lingonen är röda som blod och blåbären söta o svårplockade :-S  När det är som ruggigast får man tända en brasa och mysa med en kopp te o nybakta scones. Det är livskvalité, för mig. Inga tider att passa och bara umgås med nära o kära.

Förra helgen cyklade familjen på blåbärsäventyr. Av det blev det en sjukt god sylt till pannkakorna och söndagstoasten. Bjuder på det enkla receptet så ni vet vad ni ska göra med era bär. Dock orkade jag inte kladda med vaniljstången så hällde i vanilj essens, en skvätt var lagom ;)





Ingredienser
2 l blåbär 
3 dl strösocker 
3 dl syltsocker 
1 st färsk vaniljstång 

Gör så här

1. Varva blåbär, strösocker och syltsocker i en stor kastrull.
2. Skåra vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg både frön och stång i kastrullen. Hetta långsamt upp under omrörning.
3. Låt sylten koka i cirka 15 minuter. Skumma väl. Lyft upp vaniljstången.
4. Häll upp sylten på väl rengjorda och varma burkar och förslut dem. Förvara konserverna i kylen.




Det har varit fullt upp som vanligt. I torsdags var vi alla så pass friska så vi kunde åka o hälsa på Björn o Malins nytillkomna Ida. Moas lillasyster. Men hon hade redan hunnit bli 5 veckor(!) Det blev tacomys o en hel del bus!! En elbil inne var fantastiskt, enligt barnrumporna. Flickorna klämde sig i båda samtidigt o körde runt o jagade Safira :-/ Allan var nöjd bara att få sitta i o känna o klämma på allt :DFredagen bjöd på firmafest med jobbet. Det var superkul! Jag tog med mig cykeln på bussen in aå jag kunde möta upp jobbarkompis o cykla till Södravattentornet. Stämningen var var helt ok redan från början o blev bara bättre o bättre. Vi hade himlans kul o hamnade vid en roligt bord. Men jag åkte hemmåt när det var som roligast. Vill hinna så mycket på helgerna o det gör man inte om man ska vara bakfull en hel/halv dag! Cyklade dock bara till konserthuset o hoppade på bussen hem igen. Väldigt smidigt att ta med cykeln!!Igår lördag bjöd Axel o Bettan in till Kräftskiva. Vi blev drygt 20 och de hade dukat så fint långbord i garaget. Med girlanger o månar :) En helkväll med övernattning. Väldigt kul och kvällen bjöd på fantastiskt god mat, intriger, trädklättring och sömniga gäster!Toppenhelg! Då känns det lättare att åka till jobbet igen när man har haft en rolig helg som känns längre än vad den var :)






Skogsbilden är dagens utflykt i ÖSregnet. Mullrade gjorde det oxå. Men vad är väl det när man har bullar med sig att smaska på  i skogen??


Inga kommentarer: