måndag 3 oktober 2011

Tandläkardag

Det har gått i ett idag! Nu sover tillslut barnen sen en timme tillbaka och jag har Äntligen fått i mig själv lite lunch. Vi började dagen med öppenföskola som som vanligt var hur trevligt som helst. Eftersom det stänger kl 12 och vi skulle vara på Folktandvården för 2-års gruppsamtal kl 13 så fick barnen äta medhavd lunch där och sedan tuffade vi sakta till Lillån och tandläkaren.

Siri pratade hela kvällen igår och morgonen idag om tandläkaren. Hon var uppspelt att få träffa tandläkareen. Vi har förberätt med att tandläkaren vill titta på henne tänder, att man får gapa stort och att det inte gör ont. Det är tändernas doktor, och doktorer tycker Siri om för då får man medicin o medicin är bättre än godis i Siris öron & ögon :) Vi var där en halvtimme innan och fick leka mad alla leksakerna i väntrummet. Vi hann även med toalettbeök och annat. Otroligt skönt att vara ute i GOD tid för en gångs skull!! Annars är det stressa, stressa, komma försent eller prick den tid som är sagd.  Det samlades ett ltiet gladd gäng 2-åringar i väntrummet och vissa kändes igen från dagis och annat. När det var dags att visa tänderna var Siri först på tur. Hon gömde ansiktet bakom ryggstödet på stolen hon satt i. Efter några sekunder tittade hon upp men höll händerna som fängelsegaller för munnen. Hon gapade aldrig sådär stort som hon pratat om att hon skulle göra, men tillräckligt för att den snälla tanddoktorn skulle se de små vitingarna. Då fick man en tandborste och en liten bok och allt annat var som bortblåst.  Men hur kan de lägga en sådan träff för tvååringar kl 13?! Vilken 2-åring sover inte då?? Det var många trötta med tappra barn där. Och mycket mutande som "gapa nu så får vi åka hem o sova sen...."

Väl hemma var det hopp i säng med då hade lagom humöret slagit över.... Mycket skrik innan hon somnade. Allan var inte heller på så bra humör vid denna tidpunkten och det blir nästan öronbedövande när de två vildingarna tillslut somnar. Jag är glad över att vi inte bokade in någon eftermiddagsaktivitet i Kumla som vi pratade om igår.

Nu ska jag ta det lugnt en liten stund till innan de börjar vakna.

1 kommentar:

Jempan sa...

Nej det låter onekligen som att du tog ett bra beslut där! Kram på er och duktiga Siri.