tisdag 5 februari 2008

Kvinnerstatorpsnytt!

Som vi alla vet så händer det så mycket i Kvinnerstatorp att det var tvunget att startas en lokal tidning till folket. Denna vecka om trafiken här.

Det har pågått en väldig klagan här i Kvinnerstatorp. I flera år. Många år innan vi flyttade hit. Det handlar om hastigheten på vår väg. Det ÄR 50. Men många håller en högre fart. Vi fick ta del av de gamla ägarna till vårt hus´s brev om detta. Så vi visste att många var irreterade på detta. Men har själva inte fått några brev om detta. Vi har bott här i snart ett år.
I torsdags förra (förrförra?) veckan kom det stora maskiner och ställde upp stora betongfundament med 50 skyltar på, på kanterna av vägen.
Jag tyckte det blev okej. Hellre något sådant än farthinder ala gupp i vägen ala måste nästan ståstill innan man kan passera.
Nej, idag stod det om detta i tidningen. NA hade fått in många frågor om detta. Vem som hade ställt dit dom o varför o.s.v.. Bl.a. klagades det på att som gångare måste man ut i vägen för att kunna passera dessa hinder...
Så var det de här med att aldrig vara nöjd. De har klagats. Det åtgärdas. Det är inte bra ändå. Kanske t.o.m att det var bättre innan?
Förut var våg vägbeskrivning: "femte huset, höger sida, efter järnväg". Nu lyder den: "Vi bor vid den sjätte 50 skylten". Ses snart!

Inga kommentarer: