onsdag 3 november 2010

Kvarnboden (Tips!)

Hela sommaren har vi tänkt åka till inredningsbutiken Kvarnboden, några km norr om oss (I Axbergshammar). Farmor G har en gammal vän som jobbar där och idag tog vi oss äntligen tid att åka dit! Det var ett litet gulligt hus med vita knutar och en nyplanterad äppelträdgård med gamla goda (ja, vi smakade) sorter. På baksidan flöt järleån förbi i rasande fart och då o då flöt det med några löv från de stora ekarna som omgav oss. Jag har hört att Ekar växer i 300 år för att sedan stå ståtliga o fina lika länge till. Och det tar ännu 300 år för dem att ruttna bort. Vasaskeppet är t.ex. byggt i ek för att hålla länge och det har vi ju sett  ;)

När vi väl kom in i den lilla boden möttes vi av värmeljus högt och lågt och det luktade eld. De hade en öppenspis som värmde boden och ljudet av de sprakande vedklabbarna gjorde sig påminda då o då. Vi blev väl omhändertagna av den gamle vännen med nybryggt kaffe o hembakta bullar framför elden. Hade man inte haft med sig ett litet barn på ca 15 månader hade man kunnat sitta där förevigt. Men nu fanns det små söta glassaker och annat som skulle räddas ;P Där fanns krukor, värmeljushållare, koppar o porslin. Hjärtan av alla de slag och andra detaljer att hänga här o där i sina hem fanns det oxå gott om. På det lilla loftet fanns även en liten kollektion med kläder. Smycken och väggord fanns oxå att tillgå. Titta in på deras hemsida så finner ni mer ur sortimentet. (http://www.kvarnboden.blogspot.com/)

Det var en väldigt trevlig bod som jag gärna återkommer till. På sommaren är det även ett enkelt café, där man kan sitta o njuta av lugnet vid vattnet. I somras hade de kunder som satt i timtal o bara var. Här fanns lika mycket till sitt eget hem som till någon som fyller år  ;)

1 kommentar:

Anonym sa...

Galet fina saker! dit vill jag åka omedelbart.